‘The two popes’ is een meeslepend, ironisch drama over de confrontatie tussen twee kerkelijke leiders met heel verschillende opvattingen en karakters. Het verhaal is gebaseerd op de abdicatie van paus Benedictus XVI en de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Topacteurs Anthony Hopkins en Jonathan Pryce vertolken de rollen van de conservatieve Paus Benedictus XVI en de meer progressieve Jorge Bergoglio (huidige Paus Franciscus) weergaloos sterk. Ze ontvingen hiervoor de Oscarnominatie ‘Beste Acteur in een hoofdrol’.

Deze filmavond is een gezamenlijke activiteit van de Geloofsgemeenschap St. Andries, de Johanneskerk en de Maartenskerkgemeente.

Datum: vrijdag 25 september 2020

Plaats: Koningshof, Kerkplein 1, Doorn

Tijd: 19.15 uur inloop, 19.30 uur aanvang film. Aansluitend iets te drinken en gesprek.

Begeleiding: ds. Teun Kruijswijk Jansen

Entree: € 6,-

Aanmelden: I.v.m. de toegestane groepsgrootte graag aanmelden bij Marjoke Limpens-Timmer van ontmoeten.en.verdiepen@pgdoorn.nl. U krijgt bericht als u op de reservelijst komt te staan.