Carnavalsmis

Aan de vooravond van de vastentijd/40-dagentijd kunnen gelovigen nog even flink de bloemetjes buiten zetten: Het is Carnaval!

In deze traditie worden in vele plaatsen, waar carnaval gevierd wordt, op carnavalszondag een carnavalsmis gehouden; nog even een moment van bezinning, vaak al gekleed in carnavalskledij.

Dit seizoen bestaat de CS de Sparrenarren 44 jaar, het 4e Elvium zoals insiders dit jubileum noemen. In dit verband zal op zondag 3 maart om 9.30 uur in de R.K. St. Petrus’ bandenkerk aan het Kerkplein in Driebergen-R  de gebruikelijke eucharistieviering worden gevierd met aanwezigheid en ondersteuning van Sparrenarren, een viering dus met carnavalesk randje. Pastoor Harrold Zemann zal hier voorgaan.

De officiële omschrijving is een eucharistieviering uit dankbaarheid. Vanuit de stichting zullen in vol ornaat aanwezig zijn: het stichtingsbestuur, zowel de grote als de kleine Hofhouding, Raad van Elf, leden van de Prinsenraad en Dansmariekes. Verder is de viering bedoeld voor reguliere kerkbezoekers en alle Sparrenarren die zich met deze viering verbonden voelen.

De keuze voor de viering in de St. Petrus’ bandenkerk benadrukt de oorsprong van de carnavalsstichting De Sparrenarren. Bij het 3e Elvium werd deze viering eveneens gehouden en kon men rekenen op een groot enthousiasme.

U bent van harte uitgenodigd 3 maart 9.30 uur.

2019-01-25T22:21:53+00:0025 januari, 2019|Nieuws|