De Eerste Heilige Communie

Je Eerste Communie doen is een speciaal en mooi moment in je leven. Het is een groot feest. Daarom is het begrijpelijk dat u ervoor kiest om uw kind de Eerste Communie te laten doen. Door deel te nemen aan de communie hoort uw kind nog meer bij de geloofsgemeenschap en bij Jezus.

Voor onze parochie (met zijn zes geloofsgemeenschappen) zal in 2023 op een van de locaties van onze parochie de voorbereiding en de Eerst Communieviering plaatsvinden, waarbij er ook in de eigen geloofsgemeenschap feestelijke aandacht zal zijn voor de ‘eigen’ communicanten.

Programma

De kinderen gaan op een interactieve, creatieve, speelse en leuke manier ontdekken wat de Eerste Communie inhoudt. Er worden boeiende verhalen verteld over God, waarbij centraal staat dat God er altijd zal zijn voor mensen.  En natuurlijk is er alle ruimte voor de kinderen om hun eigen verhalen en ervaringen te vertellen. In de voorbereiding maken we gebruik van het communieproject ‘Blijf dit doen’, dat goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Voor kinderen die dit schooljaar in groep 4 of 5 zitten.

Waar en wanneer

De data en plaats van voorbereiding voor 2023 zijn nog niet bekend. Zodra meer informatie beschikbaar is, komt dit op de website te staan.

Reinoud Hilhorst (werkgroep, Driebergen)
Pastor Johan Rutgers

Aanmelding

U kunt uw kind middels dit aanmeldingsformulier opgeven voor de voorbereiding op de Eerste H. Communie van 2023. LET OP: Nadat u op ‘verzenden’ heeft geklikt, krijgt u géén bevestiging dat het formulier is verzonden. Het secretariaat zal u binnen drie werkdagen een bevestiging sturen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat: Raquel Greeven, secretariaat@parochie-sintmaarten.nl of 030-6922113.