Laden evenementen
Dit event is voorbij.

Het Gilde Zeist verzorgt een rondleiding over de glas-in-loodramen van de neogotische St. Josephkerk.
De gidsen geven een toelichting en tekstuitleg op de totstandkoming en restauratie van ruim 250 vierkante meter aan schitterende kunstwerken. Bovendien wijzen ze op de bijzondere details van de voorstellingen van het Oude en Nieuwe Testament betreffende de 12 artikelen van het geloof afgebeeld op zes driedelige glas in loodramen.

Data rondleiding glas-in-loodramen: zaterdagmiddag 6 juli en 7 september 2019.
Tijd  (beide rondleidingen): 14.00-15.30 uur.
Aanmelden: niet nodig.
Kosten: €2,50 t.b.v. het Gilde Zeist.
Parkeren: gratis op het parkeerterrein achter de kerk.

Na afloop van elke rondleiding wordt koffie,thee of limonade aangeboden in het parochiecentrum en is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.

Deelnemers aan de rondleidingen kunnen ook voor € 5,- (normaal € 25,-) het boek ‘Kerk in Steigers’ kopen waarin de geschiedenis van Katholiek Zeist wordt beschreven met prachtige foto’s van het interieur en de glas-in-loodramen (230 pagina’s).

Het Gilde Zeist verzorgt ook een rondleiding over het interieur van de St. Josephkerk. Meer informatie leest u hier.