Zondag 1 september is er weer Kinderwoorddienst in de St. Petrus’ bandenkerk in Driebergen. Kom je ook? De viering begint om 09.30 uur.

Dit jaar is de werkgroep kinderwoorddienst Sint Maarten gestart met kinderwoorddienst op elke 1e zondag van de maand. De werkgroep wil met deze maandelijkse kindervieringen graag de ouders met kinderen gelegenheid bieden om naar de kerk te kunnen gaan, ofwel voor de ouders om dat in rust en toewijding te kunnen doen, of voor de kinderen om vaker in contact te komen met onze kerk, of met vriendjes en vriendinnetjes uit de parochie, en/of om de banden binnen onze gemeenschap te versterken.

In de praktijk ziet de kinderwoorddienst er ongeveer uit als volgt:

Na het Woord van welkom (in de grote-mensen-viering) worden de kinderen door twee begeleiders van de Werkgroep Kinderwoorddienst, met een lantaarn, meegenomen naar het naastgelegen parochiecentrum. Daar gaan we het volgende doen:

• In de kring, een rondje wie er allemaal is.
  • We doen een gebedje met z’n allen (is iemand heel blij ergens mee? Is iemand ergens misschien verdrietig over? Heeft iemand wat leuks in petto? Hierbij wordt ook een link gelegd naar het thema van de kinderwoorddienst.
  • We vertellen een verhaal, afgeleid van het evangelie of het thema van de kinderwoorddienst, en hebben daar een gesprekje over in de kring.
  • We zingen met z’n alleen een liedje, wat daarbij past.
  • Als er nog tijd over is, gaan we met kleurpotloden aan de slag.
  • Vlak voor de Dienst van de Tafel gaan we met onze lantaarn  weer terug naar de kerk.

Zondag 3 maart is er om 09.30 uur in de St. Petrus’ bandenkerk weer een kinderwoorddienst. Alle kinderen en ouders zijn van harte welkom.In het overzicht van alle vieringen zullen de kinderwoorddiensten worden vermeld.  Op de pagina JONG/VIERINGEN staat een overzicht met alle vieringen en activiteiten voor kinderen.Wilt u meer weten of meedoen of op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van de Werkgroep Kinderwoorddiensten? Stuur dan een mailtje naar werkgroepkinderwoorddienst@parochie-sintmaarten.nl of bel even met Reinoud Hilhorst, 06 155 600 06,  of Raquel Greeven (parochie secretariaat 030 69 22 113).