Meike vertelt over een goed idee van haar moeder:
Het gebeurde in de nacht voor Kerstmis. Ik weet niet of ik droomde of wakker werd. In ieder geval was er ineens een engel. Ze wenkte mij. Ze wilde dat ik haar zou volgen. Ik maakte mijn zusje wakker en op onze blote voeten volgden we de engel. Ze nam ons mee naar buiten, door de voordeur.

 

Ook onze poes glipte achter ons aan. We volgden de engel door de donkere nacht in de richting van een groot licht. Dat licht kwam van een ster die boven een stal stil stond. Hand in hand, met de poes achter ons aan, liepen we naar de stal. En weet je wie we daar zagen? Een moeder, een vader, een kindje. Er waren dieren; een os en een ezel, schapen. Er waren herders, koningen. Ik kende ze, uit dat oude verhaal.

Toen ik wakker werd de volgende ochtend vertelde ik mijn moeder wat ik had meegemaakt. ‘Weet je wat wij gaan doen?’ zei ze, ‘wij gaan beeldjes van jullie maken. Die zetten we dan bij de kerststal. Vanaf dit jaar zijn jullie op bezoek bij het kindje Jezus als het wordt geboren. Geboren wordt Hij namelijk ieder jaar.’

Knutselen
Maken jullie ook een beeldje van jezelf bij de kerststal? Je kan dat natuurlijk met klei en verf doen, maar misschien heb je wel een ander leuk idee. We vinden het leuk als je ons een foto stuurt van je kerststal met jou erbij. Dat kan via onze facebookpagina, maar je kunt ons ook een berichtje sturen op info@geloventhuis.nl 

Meike Hettinga