In zijn column noemt Tim Schilling de knop haast nog mooier dan de bloem die erop volgt, ‘want in de knop heb je tegelijkertijd de schoonheid van het huidige én van het komende.’ Deze gedachte kan ons door een tijd van winter en weinig licht heendragen. Daarom staan we deze maand stil bij het thema ‘IN DE KNOP’. Al valt het niet op, de bomen staan in de knop! De knop is een geschenk en een zichtbaar teken van toekomst. Alles van God begint in de dop, in de knop, in het klein, en in de knop zit alles al.
Op de site vind je prachtige gebedjes van Nelleke over kinderlevens in de knop, over de natuur en het nieuwe jaar. Je leest twee nieuwe versjes over wat in de knop zit. Wies somt Bijbelverhalen op over mensen in de knop, veelbelovende kinderen. Nelleke tipt prachtige kinderboeken over hoop en volhouden, Marjet laat je een tak met ‘echte’ gevulde knoppen knutselen, en Tims column ‘De schoonheid van verwachten’ brengt alles samen in een spiritueel verband.
We sporen je aan deze winter de vreugde op te zoeken in het kleine, het verborgene. In de hoop en de geloofszekerheid dat het open zal gaan.

Een knusse, aandachtige wintertijd gewenst! Meike, Tim, Wies, Nelleke, Marjet en Edith

Meer info: www.geloventhuis.nl

Foto: pixabay